Şema Terapi Eğitimi – Vol 3

Biraz geciken bir yazı da olsa tarihe not düşmek istedim. Son eğitimi de 11-12 aralıkta gerçekleştirek kuramsal modülü tamamladık. Darısı süpervizyona.

Narsist ve Bordrrline kişilik bozukluklarında şema terapinin anlatıldığı program oldukça verimli geçti. Özellikle BDT temeli olan kişilerin şema terapi eğitiminden daha çok yararlanacağını düşünüyorum .Çünkü temel BDT kavramları ve tekniklerine hakim olmayan kişiler çok fayda görmeyebilirler. Tavsiyem önce BDT sonra şema terapi alınız ya da iyi bir BDT okuması yaparak eğitime katılmanız yönündedir.

Genel bir değerlendirme yapacak olursak Alp Karaosmanoğlu’nun eğitmen yönü oldukça iyi. Konuya ve uygulamaya hakim kendinden emin. belirli bir disiplin dahilinde konuyu verirken esnek olmamız gereken yerleri vurgulaması özellikle destekleyici . Kafanızdaki her şeyi kusursuz yapması gereken terapist şemanız yıkılıyorsa doğru yoldasınız demektir.

Giderek anlıyorum ki terapist olmak ya da iyi bir danışman olmak gerçekten zeka işi, tabiri caiz ise kıvrak bir zeka ve güçlü iletişime sahip bireylerin bu alanda daha başarılı olduğunu düşünüyorum  , insan ilişkilerinizi tanıdık sayınızı ve etkileşimlerinizi artırın . Bu eğitimlerden o zaman daha çok fayda göreceksiniz diye düşünüyorum , Şema terapiyi ilgisi olanlara tavsiye ediyorum .

Pişman olmayacaksınız.

Bilginize…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir