1987 İstanbul doğumlu, ilkokulu Diyarbakır, ortaokulu Kayseri’de tamamladı. Liseyi Kayseri Kocasinan Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi’nde tamamladı. 2005-2009 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışma anabilim dalında lisans,
2010-2014 yılları arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı.
2020 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitimde Pskolojik Hizmetler Anabilim Dalı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programında doktorasını tamamlamıştır.
Meslek hayatının ilk yılında özel okullar ve MEB bünyesinde okul psikolojik danışmanı olarak görev çalıştı. 2013 -2020 arasında Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2022 Haziran – 2023 Haziran tarihleri arasında TÜBİTAK 2219 Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile Amsterdam’da bulunan Vrije Universiteit Amsterdam’da Prof. Dr. Pim Cuijpers’ın süpervizörlüğünde kendi kendine yardım alanında çalışma yürüttü. Bu projesi kapsamında Kendi Kendine Yardım Platformu ve Caring Universites projesi için Sosyal Anksiyete ile Başa Çıkma müdahalesi üzerinde çalışmıştır.2020’den bu yana Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet ve Danışmanlık ABD’nda doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Anadolu Üniversitesi’nin farklı programlarında – Rehberlik ve Psikolojik Danışma, Psikoloji, Okul Öncesi Öğretmenliği – uzmanlık alanı ile ilgili dersler vermektedir.
Bireyle psikolojik danışma süreci ve internet tabanlı müdahaleler temel ilgi alanıdır. Konu ile ilgili akademik çalışmalar yapmakta bir yandan da istatistiğe de ilgi duymaktadır. Psikolojik danışma süreçlerine ilişkin erken bırakma, psikolojik danışma motivasyonu ve psikolojik danışma/danışman tercihleri konusu özel olarak ilgi duyduğu alanlardır. Bu konuda bursiyerler ve farklı alandan araştırmacılarda DİGİM-LAB Dijital Müdahaleleri Araştırma Laboratuvarı‘nı Prof. Dr. A. Ercan ALTINÖZ ile birlikte yönetmektedir.
2017 yılında TÜBİTAK 1512 kapsamında Sanal Gerçeklik & Gerçek Tedavi isimli projenin yürütücülüğünü yapmış bu kapsamda Psikomerkez ARGE‘yi kurmuştur. Halen bu şirkette AR & GE faaliyetleri gerçekleştirmektedir.2018 yılında KOSGEB destekli sanal gerçekliğin psikolojik danışma sürecinde kullanımı konusunda proje yürütmüştür. 2020 yılında BEBKA Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Anadolu Üniversitesi’nce gerçekleştirilen Kendi Kendine Yardım Temelli Psikososyal Destek Sistemi projesini tamamlamıştır. Bu alanda Türkiye’deki ilk geniş katılımlı, web temelli uygulamayı geliştirmiştir. Sistemi 10 binden fazla kullanıcı halen aktif olarak kullanmaktadır.
Ali Asaf isminde 11 yaşında (2024 itibari ile) muhteşem bir erkek çocuğunun babasıdır. Buradaki muhteşem mecazi anlamda değil her şeyi ile gerçek anlamında kullanılmıştır.
Hakkında daha akademik bir şeyler bulmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Görüş ve önerilerinizi ozeromer@anadolu.edu.tr adresine eposta gönderebilirsiniz.
Hocam merhabalar, Sosyoloji mezunuyum, Formasyonun da var Yüksek Lisans imi PDR de yapmaktayım, bitince Özel okullarda veya okullarda diyelim Rehber öğretmen olarak çalışabiliyormuyuz ?????
Hayır. Rehberlik sertifikanız yoksa çalışamazsınız.
Hocam merhaba. 7 yıldır Meb’de çalışan bir Psikolojik Danışmanım. Sizi bugün keşfettim, birçok yazınızı keyifle okudum. Emeginiz için teşekkürler 🙂
Aldığınız egitimleri merak edip baktığımda Alp hocadan Sema Terapi Eğitimi aldığınizi gördüm. Bir süre önce çok istemiştim Sema Eğitimi almayı ama Klinik Psikolog ya da Psikiyatrist olma şartı vardı. Siz YL ve Doktorayi PDR de yapmışsiniz, nasıl aldınız? Şimdiden teşekkürler ?
O zamanlar serbestti.
Anlamsız ve gereksiz şekilde kapatıldı.
Şimdi eğitime katılabilir ancak süpervizyona katılamaz deniyordu. Şimdi hiç katılmıyor. Katılmayın da !
Ne zaman ki bu bilimsel olmayan kararı düzenlerler o zaman gideriz. Almadıysanız ilginiz varsa BDT almanızı öneririm . Şema daha ileri düzey bir konu ve bana göre kullanım alanı daha dar. BDT eğitimleri öneririm 🙂
BDT almadım hocam, biraz onyargılıydım aslında BDT’ye. Fazla teknik geliyordu ama alan arkadaşlarım uygulamada çok memnunlar. Bu yüzden bu aralar düşünmeye başladım. Siz Hakan hocadan almışsınız. Sizce nasıldı? Mehmet Sungur da var aklımda. Mehmet hocadan alan bir arkadaşım çok memnun kalmıştı. Hakan Hocadan alan arkadaşım da çok memnundu, arada kaldım bu yüzden 🙂 Sizce kimden almak lazım?
İkisinden de eğitim alan herkes memnun . İstanbulda Emel Stroup da olabilir bir seçenek olarak .
Ben Hakan hoca ve Kadir ÖZDEL’den öğrendim 🙂
Merhaba hocam, Anadolu üniversiteden mezunum sizinle tanışma ve seminerlerinize katılma fırsatım olmuştu. Danışmanlık ofisinde psikolojik danışman olarak kariyerime devam etmek istiyorum. BDPD Hakan TürkÇapar’ dan modül-1 eğitimini alarak bu amaç doğrultusunda başlangıç yapmayı düşünüyorum. Bu doğrultuda önerilerinizi öğrenmek çok isterim. ( nasıl bir yol izlenebilir, hangi eğitimleri öneriyorsunuz, önceliklerim neler olmalı vb.)
baba hala bakıormusun?
Tabii ki bakıyorum benim canımm oğlum benim 🙂
dayı türkiye 500 binincisi olarak girmişsin bi bölüme sakin ol 😀 psikologlar senin nasıl eğitildiğini biliyor ama sen psikologların eğitiminin e sini bilemezsin
2005’de üniversiteye girmiştim. O dönem Ege’de psikoloji de okuyabilirdim ama bunun hakkımda konusu ile ilgisi yok:) 500. olan birinin bir PDR bölümüne girme ihtimali o zaman da yoktu, şimdi de yok. Cahil cahil konuşmanın anlamı da yok 🙂
Yeni mezun ya da yeni okuyan bir genç olduğunuzu düşünüyorum ama isminiz olmadığı için bir şey diyemiyorum. Yine de sizin hakkınızda bilgi veren bu yorumu yayınlıyorum. Sakin ol cahiloğlan 🙂
hafta sonu görüşürüz baba
🙂