Rijksmuseum / Amsterdam

Bugün ilk defa gezintiye çıktım. Sanırım bir yıl zaten burada olmanın rahatlığından müze vs. için acele etmek içimden gelmedi. İlk olarak müze kart aldım. Kesinlikle ve kesinlikle museumpass almalısınız (eğer burada oturuyorsanız) oturmuyorsanız bile mantıklı olabilir çünkü her biri 20EUR, MuseumPass 65 EUR. Ya da I amsterdam dedikleri city card almanız makul olabilir ama o Gogh Müzesinde (bir sonraki seyahat :p) geçmiyor.

Efenim müze seven biri olarak ben artık bitsin de gidelim dedim. Bir yandan da bir daha gezemem belki her yeri gezeyim diye düşündüm. İki ayrı kanatta 3 katlı bir yapı, yıllara göre katlar , eserlere göre de bölümler ayrılmış Hollanda’nın en büyük müzesi burası imiş. 1100-1600 , 1600 -1700 gibi yıllara bölünmüş. Girişte kilitli dolaplar var çantalarınızı içine koyun ve ferah ferah gezin. Farklı dillerde anlatım yapan kulaklıklar var ancak Türkçe yok! Kesinlikle kasıtlı yapıldığını düşünüyorum ama neyse…

Giriş kısımları içerde binanın ana girişi ise daha çok yol gibi. Bisikletlere çarpılmayın! Gider kapıdan bilet alır girerim demeyin randevu usulu giriş yapılıyor. Randevu bulmak kolaydı ancak yine de siz gidiş saatinizi belirleyin ve biletinizi online biçimde alın. Museum Pass ‘ınız varsa bile bilet rezervasyonu yapmalısınız.

İçerden bazı resimleri ve eserleri de paylaşalımda böylece bir anı kalsın 🙂

Bu müzedeki en meşhur eser ise Gece Devriyesi (De Nachtwacht) Rembrandt’ın eseri . Kendisini ikinci fotoğrafta görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir