Sakin olun yok böyle bir bakanlık 🙂
Araştırma görevlisi olduğunu iddia eden (belki de doğrudur) bir hesap bu . Nerede twitter’da ne yapıyor. Alan savunuculuğu!
Ülkenin tüm gündemi twitter üzerinden yürüdüğü iiçin arkadaş burada haklı ancak sabit bir tweet olarak paylaştığı bir şey var.
Şimdi ikinci madde PDRci olup kendini psikolog zannetmek.
Oturudum , meslek hayatımı ve işimi düşündüm. Acaba dedim kendimi psikolog mu zannediyorum . Bir üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezinde danışan gören bir öğretim görevlisiyim. Devletin bana verdiği iş danışan görmek , grup ve seminer çalışmaları yürütmek. Her ay bunun için maaş alıyorum .
Bu güne kadar 5000 saatten fazla psikolojik danışma süreci yürüttüm. Sanırım bu psikologların işi (!)
Daha iyi nasıl olabilirimden yola çıkarak yaptığımzı projede üniversite tarafından eğitimlere yollandım. Nedeni daha nitelikli psikolojik yardım hizmeti sunsun bu adam ( sanırım bu da psikologların işi)
Bir kaç makale yazdım iki tanesi psikolojik danışma sürecini erken bırakma ile ilgili. Yani drop out. Hazırladıktan sonra 2015 yayınlanmış bir psikoloji doktora tezi gördüm . Biz yazdığımızda henüz açık değildi halka 🙂 Konu erken bırakma ( sanırım bu da psikologların işi)
Sonra TÜBİTAK tarafından verilen destek ile sanal gerçekliğin psikolojik danışma sürecinde kullanımını çalıştım. Tabii bu süreçte literatürü de okudum. Türkiye’deki çalışmaları da izledim. Hacettepe Psikoloji bölümü de bu alanda işler yapıyor (sanırım bu da psikologların işi)
Şimdi karar verdim ben kendimi galiba psikolog sanıyorum. Ama danışanlarım, iş arkadaşlarım da beni psikolog sanıyor . Hatta yetmedi üniversite ve her ay maaş ödeyen devlet de sanırım beni psikolog sanıyor. Dur bir dakika yayın yaptığım dergiler hakemler de beni psikolog sanıyor. Bir tık daha artırıyorum TÜBİTAK beni psikolog sanıyor lan ! Şu an acayip şaşkın bir o kadar mutlu ve gururluyum. Herkes beni psikolog sanıyor oysa ki ben her yere psikolojik danışmanım diye bildirmiştim…
Ya da bir seçenek daha var. Tabii bu küçücük miniminnacık bir ihtimal ama bu da olabilir tabii. Bu psikolog arkadaş psikolojik danışma ve rehberlik alanını bilmiyor.
Ya da bilse de işine gelmiyor. Dünyadaki uygulamalardan counseling denen alandan ya bi haber. Ya da bilerek eksik /yanlış bilgi veriyor. Akademisyen adayı bir kişiye bunun da etik diye bir şey olduğunu, onunla ilgili olabileceğini buradan hatırlatmak isterim 🙂 Etik diye de bir şey var aynıu counseling gibi o da var yani.
Bence bir düşünsün …
Peki bu yazı neden yazıldı. İşini yapan yapmak isteyen psikolojik danışmanlara kendini psikolog sanıyor yeaaa diye ağzını büzen ( evet yeaa demek için büzmek zorundasınız az önce de denedim) psikoloji mezunu arkadaşlar varsa belki onlarda aydınlanır diye 🙂
Selametle.