Ek atama olmalı mı?

Aslında ısmarlama yazı yazmam ancak ek atama konusunda yazılan bir yorum bu konuda bir şeyler karalama ihtiyacı duymama neden oldu.

Ek atama yapmıyor bakanlık nedeni eğitim öğretimin aksamaması. Tamam eğitim öğretim aksamasın ama bunun çözümü ek atama yapmamak mı? Zaten öğretmensizlikten yeterince aksamıyor mu?

Kendi okulumdan örnek vereyim ; 2 matematikçimiz var . İkisi de ücretli…

Edebiyat öğretmeni Ücretli. Bu okul zorunlu hizmet bölgesinde değil ancak kötü bir ilçede yani buraya birinin tayin gelmesi extrem bir durum olur. Mecbur ilk atama yapılacak…Peki nerde atama yok…

Seçim yatırımı değil dendi. 30 000 öğretmen alındı,PDR alanına felsefe mezunları alındı. Peki ne oldu 2011 mezunları (buna yakınlarım da dahil) atama sayısına sadece bakakaldırlar.

1 ay önce başka alan mezunlarını sırf seçim moduna alan en çok açık var diyen MEB PDR mezunlarını işsiz bıraktı. Bunu anlayan anlayabilen tek biri var mı bakanlıkta ne olur beni aydınlatsın…

Sözün özü ek atama yapmak öğrenciyi kötü etkilemez, yılda bir kaç atama yapmakta.Hiç olmayan yere öğretmen vermek orayı ücretlilerle idare etmekten iyi değil midir? Ücretli geçici bir çözüm çünkü bu arkadaşlar son 3 ay bırakacaklar işi KPSS çalışmak üzere…Bunu geçen sene de yaşadık çocuklar bazı derslerde paramparça tamamladılar seneyi, 3 farklı öğretmen 2 ay boş  geçen dersler…

Bu yüzden en kısa zamanda ek atama olmalı, artık felsefeciden rehber öğreetmen, turizm mezunundan sınıf öğreetmeni yapma sevdasından vazgeçilmelidir.

Nacizane görüşlerim belki birileri okur kim bilir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir