Ve AEP son günü.
Sertifikamızı aldık 🙂
Son gün uygulama eğitimi vardı. Örnek bir AEP dersi hazırlama ve sunma . 6 kişilik grup ile hazırlıyorsunuz 30 kişiye sunuyorsunuz. Sunuyu hazırlarken bilgisayarın başına geçince sende gelecek var diyen grup arkadaşlarımın da etkisi ile sunumu yapan kişide oldum.
Beğenildi mi bilmiyorum ama ben kendimi biraz daha gelişmiş buldum 🙂
AEP sona ermedi uygulamalar alana yayılacak ama yıl sonuna kadar diğer bölgelerde eğitimci eğitimi seminerleri var sanırım.
Eee sertifikayı da aldık şimdi ne olacak diye soruyordu insanlar sürekli , kimse bilmiyor proje yönetimi bile! Kendiniz gidip eğitimler organize edebilirsiniz diyor ama finansmanı kim yapacak bize ödeme yapılacak mı kimse söylemiyor. Belki ileride netleşir.
Otelde yangın tehlikesi oldu bu gün , biraz ondan zaman kaybedince, biraz zamanlamalar iyi düzenlenmeyince 4 gruptan sadece 2 si sunum yapabildi. AEP zaman planlamasına dikkat etmeli , uygulamalarda en azından her masada bir bilgisayar bulundurmalı. Bunlar karşılaşılan aksaklıklardı 🙂
Gene de farklı bir deneyim ve ilk defa ulusal bir projeye ait eğitimde yer bulma olnağı sundu bana.
Bundan sonraki süreçte gerek proje ekibine gerek uygulayıcılara başarılar kolaylıklar dileyelim bakalım…
mrb.. araştırırken sizin siteye rastladım bu aldığınız aile eğitimi sertifakası ne alanda işinize yarayacak ve aldığınız sertifika karşılığında ücret ödediniz mi ne kadar?bunları sormamın sebebi aile danışmanlığı sertika programı araştıryorum ama tam bu alanda bilgim yok beni bilgilendirirseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler…
Bu aile danışmanlığı sertifika programı değildi.
Aile Eğitim Programı diye bir proje http://www.aep.gov.tr adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Türkiye de aile eğitim programlarını standardizasyonu yapılmış hale getirmek ve seçilmiş eğitimcilerle bunu yürütmek amaçlı idi. Başvuruları yaptık herhangi bir ücret ödemedik Türkiye geneli 7 ilde 150 kişilik gruplarla seminerler yapılmaya devam ediyor.Bunun yasal bir getirisi şu an yok olacağını da sanmıyorum.
Ancak aile danışmanlığı sertifika programları dernekler ve üniversiteler tarafından yapılıyor.Alanınız ne bilmiyorum ama bu programların ilk aşamaları biraz hava da kalıyor.Ben MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİndeki programa katılmıştım 1600 TL verdim sanırım. Eğer 100 saat bir eğitim tamamlarsanız aile danışma merkezlerinde çalışabilirsiniz size getirdiği ayrıcalık bu ancak mezun olduğunuz alan önemli.
Eğer başka alandan mezun olmuş ve bu tip bir program tamamlamış iseniz bu size yasal olarak hiç bir yetki vermez (lisans mezuniyeti önemli) .Ancak özel çalışabilirsiniz belki danışma merkezi adı altında değil tabii ki..
Detaylı bilgi için şu yönetmelik incelenebilir;
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/27625.html
hım beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler..
ben ilköğretim sınıf öğretmeniyim.aynı zamanda iibf işletme mezunuyum.bu proğrama katııp belge aldıktan sonra aile danışma merkezlerinde görev almam branş durumuma göre olabilir mi?u konuda bilgilendirebilirseniz seinirim:)
Bu program size Aile Danışma merkezinde çalışma olanağı sağlamaz.
Aile danışma merkezlerinde çalışmak için gerekli şartları şurada bulabilirsin.
http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/27625.html